Perustietoa kerhosta


Kiteen MC:n virallinen nimi on Kiteen moottoripyöräklubi RY. Vuoteen 1984 saakka kerho toimi Kiteen motoristit- nimisenä yhdistelmäkerhona, joka lakkautettiin 8.4.1984. Samoihin aikoihin perustettiin Kiteen moottoripyöräklubi. Vuonna 1991 kerho liittyi Suomen Moottoriliiton jäseneksi ja 2 vuotta myöhemmin hyväksyttiin yhdistysrekisteriin pääsy. Tuolloin jäseniä oli 55. Tänä päivänä maksaneiden jäsenten määrä on noin 300, ja kerho on Suomen motoristit ry:n (Smoto) jäsen. Kerhon presidenttinä toimii Markku Matikainen.

Kerho on tunnettu hyvämaineisuudestaan. Jäsenmaksu on vain 20€ vuodessa, kerho kustantaa ison osan menoistaan jäsenten vapaaehtoisella toiminnalla. Kerhon jäsenet toimivat monissa tapahtumissa järjestyksenvalvojina. Talvella MP- näyttely ja Tallinnan risteily ovat suurin yhteinen tapahtuma, johon osallistuu vuosittain jo n. 100 jäsentä.

Kevään koittaessa lisääntyy liikenne myös kerhotiloissa pajatie7 (postiosoite Kiteentie 53) Kesäaikaan aktiivisinta ovat vierailut eri kokoontumisajoissa, joista kerhon palkintokaappiin on kertynyt iso kasa suurimman kerhon palkintoja. Kerhon oma kokoontumisajo, Ponutaival, on järjestetty jo vuodesta 1993. Sekä Cross-Country kisat vuodesta: 2008. Ajokautta aloitellaan kevät- sekä paraatiajoilla ja lopetellaan syysajoihin.

 

 

Kevätajoissa kokoonnutaan ensimmäistä kertaa ajokaudella isolla porukalla kerholle, josta lähdetään paraatiajoon. Paraati kulkee keskustan läpi päätyen torille, jossa jalkaudutaan kaupunkilaisten jututettaviksi ja pidetään hitaanajon kilpailut.

 

 

Muita vuosittaisia tapahtumia ovat mm. hitaanajonkisat, ennakoivan ajon koulutukset ja tietenkin pikkujoulut ja pilkkikisat jne. Myös monissa talvi- ja kesäurheilulajeissa on ollut toimintaa, jolloin lähiseudun ystävyyskerhoja on yleensä nöyryytetty. Joka torstai klo 18 on kerholla kerhoilta, lämpimästi tervetuloa.

 

Kerhotilat

Niinkuin äsken mainittiin, niin joka torstai MC Kiteellä on kerhoilta. Missä sitten nämä kerhoillat pidetään? Vastaus piilee 1990-luvulla vanhasta poliisin hevostallista kunnostamalla saadussa remontti- ja oleskelutilassa.

Kerhotilat ovat varustettu kaikenlaisilla nykyajan mukavuuksilla. Baaritiskin ja keittiön lisäksi löytyy mm. kuvassa näkyvä biljardipöytä ja flipperi. Moottoripyöräkerhon tilat eivät olisi mitään ilman kunnollisia pyörän säilytys/korjaus tiloja! Siksipä kerhotila pitää sisällään kuvassa näkyvän korjauspajan, mikä sisältää kaiken tarvittavan moottoripyörän huoltoon. Pyörille löytyy myös iso säilytystila, joka koonsa puolesta kelpaisi jopa näyttelytilaksi!